Tek Göz Borulu Taş Fırın Çift Göz Borulu (Taş) Fırın
Borulu (Taş) Fırın Nedir?
Borulu (Taş) Fırının tanımını yapacak olursak; ekmeğin ateş, duman ve is'e maruz kalmadan sıcak ateş tuğlalar üzerinde piştiği ve cehennemliğinin tamamen ayrı fırının solunda ya da sağında olduğu lezzetli ve seri ekmek üretiminin yapıldığı fabrika tipi fırın çeşididir.
Tek göz borulu taş fırın ile kara fırından 5-6 kat daha fazla ekmek üretimini yapılır, çift göz taş fırın ile daha fazla üretim elde edilir; ortalama günlük 12000-15000 arası ekmek.
Borulu (taş) fırının yapımı tam bir ustalık ister. En ufak bir hatada fırının randımanı bozulur. O yüzden, istim (buhar) sisteminin, cehennemliğinin, ekmek koltuklarının, göz derinliğinin, duman bacası (kemer) sisteminin, dolgusunun, izolasyonunun iyi ve tam ölçülerde yapılması gerekmektedir.
Borulu (taş) fırını yapmak bir kaşık yapmak gibi sanat işidir, herkes kaşığı yapabilir ama sapını tam ortasına denk getirmek usta işidir.
3 yorum:
Bonjour Je cherche une société qui vend des four tubulaires
Boru sisteminde hangisi en çok tercih edilir.
1-L şeklimi
2-I şeklimi
Yanı hangisinde hojen ısı dağılımı olur
L şekli homojen olur
Yorum Gönder